Du är här

Jurist LSS - Vi hjälper, förenklar och stöttar dig.

Ibland behövs det någon som kan förstå det krångliga i brev och beslut och även föra din talan om det skulle behövas. Det är därför vi erbjuder juridisk hjälp och rådgivning.

Vi på Kura Omsorg arbetar alltid för att du som kund ska känna dig trygg och säker när du väljer oss. För att vi ska kunna leva upp till vår värdegrund Glädje, Engagemang och Trygghet har vi på Kura Omsorg underlättat för dig som vill ha hjälp att söka personlig assistans eller för dig  som har funderingar över ditt befintliga assistansbeslut. Du får hjälp hela vägen och i alla olika delar av processen utav våra egna jurister. Våra jurister är experter när det kommer till tolkning av lagar och regler inom LSS och de finns till din hjälp för att ge dig vägledning och stöd.

Har du kanske fått ett beslut som inte tillgodoser ditt behov? Har du en funktionsnedsättning, men är osäker på vilken assistans du har rätt till? Våra jurister arbetar dagligen med att hjälpa dig stärka dina rättigheter när det gäller assistansfrågor. Vi kan stötta dig, förenkla processen och hjälpa dig stå upp för din sak. Det kan ibland kännas utmanande och svårt att förstå vad som står i ett beslut eller i en ansökan. Det kan handla om bland annat:

  • Ansökan - hur gör man en ansökan och vilka intyg krävs?
  • Att få en personlig assistent - vilka behov har just du och vad behöver du assistans med?
  • Omprövning - om du fått ett beslut du inte är nöjd med.
  • Utökade timmar - om ditt behov har förändrats och du behöver fler assistanstimmar än tidigare.
  • Tillfälliga timmar - om du behöver fler assistanstimmar under en tillfällig period.

Oavsett vad du behöver hjälp med, tveka inte att höra av er till oss.

Vi arbetar för dina rättigheter och för dina möjligheter till en rikare vardag. Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade är till för att den som har en funktionsnedsättning ska få sin vardag underlättad. Lagen omfattar bland annat personer som har fysiska eller psykiska varaktiga funktionsnedsättningar eller begåvningsmässiga funktionsnedsättningar.

Om du inte vet vilket typ av stöd du är berättigad, är du varmt välkommen att kontakta oss för mer hjälp eller information.

Att ta juridisk hjälp av oss på Kura Omsorg är kostnadsfritt oavsett hur utfallet blir. Skulle du mot förmodan ansöka och bli nekad kostar vår hjälp ändå ingenting för dig. Du förbinder dig aldrig till något med krångliga avtal, vi finns här för att hjälpa dig!