Du är här

Personlig och trygg assistans för dig

Hur kan vi hjälpa dig? Vår strävan är att erbjuda dig den bästa personliga assistansen utifrån dina behov, förväntningar och önskemål. För att uppnå det som är bäst för dig, arbetar vi nära dig som kund. Det är det vi menar med personligt och trygg assistans för dig. 

Kostnadsfri rådgivning

När du kontaktar Kura Omsorg för första gången börjar vi gärna med att tillsammans boka in ett möte på en plats som känns bra för dig.  Du berättar vad som är viktigt för dig och har möjlighet att ställa frågor och vi förklarar hur din personliga assistans kan se ut hos oss. Vår rådgivning är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting när du lämnar dina kontaktuppgifter.

Juridisk hjälp

För att ge dig de bästa förutsättningarna till en rikare vardag, arbetar vi  för dina rättigheter. Din kundansvariga och vårt juristteam hjälper dig att ta reda på vilka möjligheter som finns för just dig. Du kan till exempel få kostnadsfri juridisk hjälp när det handlar om ansökan om beslut eller överklaganden av beslut.

Ditt eget team

Det team som kommer att samarbeta med dig kring din assistans blir ditt eget team, som arbetar med alla delar som rör din personliga assistans. Teamet tar hand om allt från rekrytering, schemaläggning, bemanning, drift till juridisk hjälp av våra egna jurister. Du är självklart delaktig i hela processen, från rekrytering av personliga assistenter till val av kundansvarig. 

Aktiviteter

Vi anordnar många gemensamma aktiviteter. Välj bland till exempel grillkvällar, bowling, prova-på-dagar, sommarläger, julfika och pyssel. Genom oss har du även möjlighet att hyra handikappanpassad lägenhet i Spanien och en gång om året anordnar vi en resa till Teneriffa.

Rekryteringsgrupp

Att som kund ha en rekryteringsgrupp som till största del fokuserar på rekrytering kan både effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsprocessen. Rekryteringsgruppen utformar individuella processer för respektive kund och blir experter på kundens kravprofil och behov. Vi ser till att rätt person hamnar på rätt plats.

Systematiskt kvalitetsarbete

Kura Omsorg arbetar systematiskt med kvalitet. Det betyder t ex att allt som beslutas och sker dokumenteras och sparas i enlighet med gällande lagstiftning för assistansanordnare. Vi har även värderingar och policier i olika frågor, exempelvis om människors lika värde, som delas av alla våra anställda. Syftet med kvalitetsarbetet är att förbättra allt som kan förbättras. 
 

Kortfattat: Så går det till

Boka in ett förutsättningslöst möte redan idag, så tar vi reda på hur vi på bästa vis kan hjälpa just dig. Om förutsättningarna finns och allt känns bra så hjälper vi dig kostnadsfritt med din ansökan om personlig assistans och eventuellt byte av assistansbolag. Våra juridiska experter gör att allt går rätt till från start och att hela processen blir så enkel och smidig som möjligt för dig. Låter det intressant? Kontakta oss redan idag - du förbinder dig inte till någonting.