Du är här

Personlig assistans - Trygg assistans, guldkant i tillvaron.

Du har rätt till ett bra liv

På Kura Omsorg värnar vi om dig som behöver personlig assistans. Vi vill att du ska få en så bra vardag som möjligt, med extra guldkant på din tillvaro. Det finns många olika önskemål och behov, de ser vi till att hörsamma och uppfylla i den mån det är möjligt.

Alla människor är unika och alla förtjänar att leva sitt liv så rikt som möjligt. Med personlig assistans från oss på Kura Omsorg får du chansen att leva så lustfyllt och värdefullt liv som möjligt.

Personlig assistans är ett personligt utformat stöd enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Personlig assistans ges till personer som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med att tillgodose sina grundläggande behov.

Det kan tex handla om att sköta sin hygien, matsituationer, förflyttningar, rehabiliterande träning, andningshjälp och kommunikation. Vi skapar ett personligt utformat stöd för dig genom assistansen så att dessa delar ska fungera så bra som möjligt för dig. Du kan även ha rätt till personlig assistans om du har andra personliga behov i vardagen utöver de grundläggande behoven. Exempel på detta kan vara att ta hand om ditt hem, förflytta dig runt eller kunna delta i aktiviteter eller sociala sammanhang. Vilken typ av assistans du än behöver så hjälper vi dig att utforma den på bästa sätt.

Vi arbetar alltid nära våra kunder, med det menar vi att vi regelbundet och utförligt utvecklar vår verksamhet och vårt stöd till kundens bästa. Det spelar ingen roll vart i landet du bor, du får full insikt och rätt att påverka din assistans. Vi som arbetar har ingående kunskap och vägleder dig när du vill ansöka om personlig assistans (läs mer under Jurist LSS).

Vad är det som gör att vi på Kura Omsorg är det assistansbolag du bör välja?

Vi har tre värdeord - Glädje, engagemang och trygghet.
Vi vill berätta lite mer om varför vi valt dem.
Vi har ett Journummer du kan ringa om något oväntat händer eller om du behöver få kontakt på helger och kvällar. Du ska alltid kunna nå oss om något händer och vi är kvalitetssäkrade via Almega, Vårdföretagarna - detta för att skapa trygghet för dig som kund och assistent.

Vi återkopplar alltid när du har kontaktat oss. Ingen fråga är för liten eller för stor för att vi ska finnas till hands och hjälpa dig. Kommunikationen vi för mellan dig som kund och mellan våra assistenter är A och O för oss och för att vi ska kunna erbjuda den absolut tryggaste och mest personligt utformade assistansen. Här lever vi upp till vårat värdeord Engagemang.

Vi tycker att det är roligt när vi alla kan umgås och lära känna varandra. Det personliga mötet är något vi värderar högt och vi anser att den sociala samvaron är viktig. Därför brukar vi anordna träffar där vi gör olika aktiviteter tillsammans. Tillsammans med er lever upp till vårat värdeord Glädje. Vi genomför olika aktiviteter beroende på säsong.
Exempel på detta är bowling, biobesök, zoo, aktiviteter utomhus med grillning eller varför inte ett teaterbesök tillsammans?

Vi träffas på olika orter där många har möjlighet att samlas, allt för att inkludera så många som möjligt.

Du är varmt välkommen att söka personlig assistans hos oss på Kura Omsorg. Vi finns för dig och ditt behov. Genom glädje, engagemang och trygghet!