Du är här

Personlig assistans - Trygghet i tillvaron

Du har rätt till ett bra liv!

Personlig assistans är ett personligt stöd utformat enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Personlig assistans ges till personer som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med att tillgodose sina grundläggande behov. 

Till grundläggande behov räknas att sköta sina personliga hygien, klä av och på sig, äta, andas, kommunicera eller annan hjälp som kräver ingående kunskaper om din funktionsnedsättning. Du kan även ha rätt till personlig assistans om du har andra personliga behov i vardagen utöver de grundläggande behoven. Det kan exempelvis vara att ta hand om ditt hem, förflyttningar, rehbiliterande träning eller kunna delta i aktiviteter eller sociala sammanhang. Båda vuxna och barn kan få beslut om personlig assistans. 

Vi skapar ett personligt utformat stöd för dig genom assistansen så att dessa delar ska fungera så bra som möjligt för dig. Det finns många olika önskemål och behov och de ser vi till att hörsamma och uppfylla i den mån det är möjligt. Med personlig assistans ska du kunna leva ett så självständigt liv som möjligt - precis som alla andra!

Vi arbetar alltid nära våra kunder, med det menar vi att regelbundet och utförligt utvecklar vår verksamhet och vårt stöd till kundens bästa. Det spelar ingen roll vart i landet du bor, du får full insikt och rätt att påverka din assistans. Du får själv välja vem som ska var din assistent och hur stödet ska se ut - så långt det är möjligt inom ramen för lagar och regler. 

Vi som arbetar på Kura omsorg har ingående kunskap inom assistansfrågor och väglder dig oavsett om du redan har ett beslut eller om/när du vill ha hjälp att ansöka om personlig assistans (läs mer under Söka assistans).

Vår drivkraft är att kunna erbjuda dig den bästa personliga assistansen utifrån dina behov, förväntningar och önskemål. Ett avtal är inget livstidskontrakt - just därför kommer vi göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss! Vi finns för dig och ditt behov genom våra värdeord TRYGGHET, GLÄDJE och ENGAGEMANG. 

Varmt välkommen till oss på Kura Omsorg!