Personlig assistans

Personlig assistans med fokus på dina behov.

Slipp krångliga assistansbeslut och långa kontaktvägar.
Vi har specialister inom LSS och juridiken för personlig assistans. Boka möte för fri juridisk rådgivning inom personlig assistans.

Vad behöver du hjälp med?

En kvinna i rullstol sitter vid ett bord och får hjälp av en jurist.
Två kvinnor är ute på promenad. En av dem sitter i rullstol.

Vad är personlig assistans?

Personlig assistans är ett personligt stöd utformat enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Personlig assistans ges till personer som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med att tillgodose sina grundläggande behov.

Till grundläggande behov räknas att sköta sin personliga hygien, klä av och på sig, äta, andas, kommunicera eller annan hjälp som kräver ingående kunskaper om din funktionsnedsättning. Du kan även ha rätt till personlig assistans om du har andra personliga behov i vardagen utöver de grundläggande behoven. Det kan exempelvis vara att ta hand om ditt hem, förflyttningar, rehabiliterande träning eller kunna delta i aktiviteter eller sociala sammanhang. Båda vuxna och barn kan få beslut om personlig assistans.

Personlig assistans på dina villkor.

Vi skapar ett personligt utformat stöd för dig genom assistansen så att dessa delar ska fungera så bra som möjligt för dig. Det finns många olika önskemål och behov och de ser vi till att lyssna på och uppfylla i den mån det är möjligt. Med personlig assistans ska du kunna leva ett så självständigt liv som möjligt - precis som alla andra!

Vi arbetar alltid nära våra kunder, med det menar vi att regelbundet och utförligt utvecklar vår verksamhet och vårt stöd till kundens bästa. Det spelar ingen roll vart i landet du bor, du får full insikt och rätt att påverka din assistans. Du får själv välja vem som ska var din assistent och hur stödet ska se ut - så långt det är möjligt inom ramen för lagar och regler.

En kvinna sitter i rullstol vid en köks-ö. På andra sidan köks-ön står en annan kvinna som verkar vara hennes assistent.
En kvinna i rullstol sitter vid ett bord och får hjälp av en jurist.

Varmt välkommen.

Vi som arbetar på Kura har ingående kunskap inom assistansfrågor och vägleder dig oavsett om du redan har ett beslut eller om/när du vill ha hjälp att ansöka om personlig assistans.

Vår drivkraft är att kunna erbjuda dig den bästa personliga assistansen utifrån dina behov, förväntningar och önskemål. Ett avtal är inget livstidskontrakt - just därför kommer vi göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss!

Varmt välkommen till oss!