Jobba som personlig assistent.

Är personlig assistans ett yrke för dig?

Vi söker dig som är ansvarstagande, empatisk, flexibel samt har en bra förmåga att bemöta andra människor.

Det är alltid kunden som bestämmer vem som ska få arbeta som personlig assistent. Det är viktigt att både du och kunden trivs tillsammans, då ökar möjligheterna för att du ska trivas på jobbet!

Vill du ha ett viktigt, roligt och varierande arbete? Grattis! Arbetet som personlig assistent är något för dig.

När vi frågar våra medarbetare om vad som är det roligaste med att arbeta som personlig assistent är det vanligaste svaret vi får:

"Att få hjälpa en annan människa till en bättre vardag" eller "att få göra skillnad i en annan människas liv, ett arbete som är viktigt på riktigt".

En kvinna sitter i rullstol vid en köks-ö. På andra sidan köks-ön står en annan kvinna som verkar vara hennes assistent.

Vill du göra skillnad i andras liv?

Den personliga assistenten har i uppgift att underlätta vardagen för den assistansberättigade. Arbetet är anpassat utifrån kunden man arbetar med och kan vara mycket varierande. Det kan handla om allt från att hjälpa till med hygien, förflyttningar, träning, matlagning, sköta hemmet och att hjälpa till med studier eller arbete. En del i arbetet kan också handla om att hjälpa kunden att kommunicera.

Beroende på vem du ska arbeta hos kan krav och önskemål se olika ut och det framgår av annonserna för de aktuella tjänsterna som vi har lediga just nu.

Se lediga tjänster här

Arbeta som personlig assistent hos Kura.

Personliga assistenter arbetar med att ge stöd i vardagen åt personer som har en funktionsvariation. Stödet kan vara utformat på olika sätt och styrs av individens hjälpbehov. Det kan till exempel vara att hjälpa till i hemmet, möjliggöra en aktiv fritid, följa med till jobb/skola, som ett stöd i kommunikation.

Som personlig assistent arbetar man under tystnadsplikt. Det innebär att man inte får lämna ut uppgifter om personen man arbetar med. Ett avtal om tystnadsplikt upprättas och signeras i samband med anställning.

När jobbar en personlig assistent?

Eftersom personer med behov av personlig assistans i de allra flesta fall har behov av stöd och hjälp alla tider på dygnet kan arbetstiderna variera därefter.

Två kvinnor som pratar och tittar på varandra i ett vardagsrum.