Du är här

Personlig assistent

Egentligen är det väldigt enkelt att beskriva vad en personlig assistent gör – assistenten gör det som den assistansberättigade inte själv kan göra. Som personlig assistent agerar du någons armar, ben, händer, fötter och ögon. Det handlar om allt från att hjälpa till med t.ex vardagsysslor, träning, mat, kommunikation och förflyttningar till fritidsintressen och nöjen.  Det är individens behov och beslut som styr hur uppdraget ska utföras. 

Som personlig assistent måste du vara beredd på att bli involverad i kundens familj och vänner, då behovet av personlig assistans inte slutar så fort någon anhörig eller vän kommer på besök. Många kunder bor även hemma hos sina föräldrar så det finns fler att ta hänsyn till i arbetet. 

Att jobba som personlig assistent innebär att ett givande, omväxlande och roligt arbete där du har förmånen att bli en viktig del i en annan människas liv. Ingen dag är den andra lik, vilket självklart ställer krav på att man är flexibel, lyhörd och mångsidig.

 

Fråga till personlig assistent på Kura Omsorg:

Hur är det att jobba på Kura Omsorg?

"Frihet under ansvar skulle jag vilja säga kännetecknar Kura Omsorg som arbetsgivare. De tillhandahåller support och hjälp för mig som personlig assistent. De låter oss personliga assistenter utforma vårt dagliga arbete efter just vår kunds situation och behov i stort sett själva (inom ramarna för gällande avtal)."

"Relationen mellan personlig assistent och Kura Omsorg är avslappnad och kamratlig, snarare än stel och byråkratisk. Jag tror alla känner att de kan vända sig till sin kundansvariga på Kura Omsorg om något problem uppstår. Jag känner i alla fall att vår kundansvariga är lyhörd för just våra behov."

"Jag känner också att det finns en vilja att förbättra sig som arbetsgivare, att förnya sig, hänga med i utvecklingen. Detta kännetecknar ett levande, friskt företag."

"Kura Omsorg känns lagom stort som företag, utan att bli svårstyrda."