Du är här

2020-03-16

Team Olivias åtgärder med anledning av coronaviruset

Vad är Team Olivia?

Vi på Kura Omsorg har en stor trygghet bakom oss genom att vi tillhör Team Olivia som är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. I Team Olivia ingår drygt 50 bolag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, omsorgsboenden, behandling, skolor med särskilt stöd och hemomsorg.

Vi vill här delge dig som anställd, kund eller anhörig denna information och tryggheten vi känner genom att tillhöra Team Olivia, med anledning av coronaviruset´s spridning.

Team Olivia har en väl utbyggd organisation och beredskap för kriser som spridningen av coronaviruset. Team Olivia tar situationen på största allvar. Vi följer noggrant de rekommendationer som de nordiska folkhälsomyndigheterna går ut med för att säkerställa att vi minimerar riskerna för våra kunder, klienter och medarbetare.

I samtliga våra verksamheter finns en god vana att hantera smittsamma sjukdomar, som till exempel säsongsinfluensa och maginfluensa. Som alltid gäller att Team Olivias medarbetare stannar hemma om de är sjuka. Det finns också en beredskap för att vidta ytterligare åtgärder vid behov.

En beredskapsgrupp har tillsatts på Team Olivia med ledning av kvalitetschef Åsa Walderik som bevakar läget och ändringar i Folkhälsomyndighetens råd. Gruppen samordnar kommunikationsinsatser fortlöpande till chefer och medarbetare i varje land där Team Olivia har verksamhet. Vi informerar även berörda så att de känner sig trygga med hur vi agerar för att bäst kunna skydda våra personer som bedöms befinna sig i högriskgrupper.

En av de viktigaste åtgärderna är att hålla god handhygien och följa de hygienrutiner som alltid gäller i vårt arbete.  Särskilt viktigt är att de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till jobbet om de får symtom på luftvägsinfektion.

Vid frågor kontakta i första hand din kundansvariga - kontaktuppgifter hittar du HÄR.

Vid ytterligare frågor finns också:

Hälso- och sjukvårdschef Karin Winther, karin.winther@olivia.se

Kvalitetschef Åsa Walderikasa.walderik@olivia.se

Kura Omsorgs VD Jonas Lindegren, jonas.lindegren@kuraomsorg.se

Fler nyheter

2022-09-27

Fler får rätt till personlig assistans - lagändringar LSS

I början av 2023 kommer två lagändringar i LSS som innebär utökad rätt till personlig assistans. Lagändringarna innebär att fler kommer kunna ansöka om och få personlig assistans.  

Nedan finns en PDF där du kan läsa mer om vad lagändringarna innebär. Oavsett om du behöver ansöka om nytt beslut, utöka ett befintligt beslut eller vill byta assistansgivare så kan vi hjälpa dig. Kontakta oss idag, så hjälper vi dig vidare.

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.