Du är här

personlig assistent och flicka
2022-06-07

Vi är igång med Försäkringskassans e-tjänst E-RÄK

E-RÄK är Försäkringskassans nya e-tjänst som innebär att personer som har assistans kan granska och signera sina räkningar för assistansersättning elektroniskt.

Tjänsten kan även användas av gode män, förvaltare och vårdnadshavare. Granskning och signering sker genom att du med användarnamn och lösenord loggar in i vårt verksamhetssystem Tidvis och hanterar räkningen. Försäkringskassan ansvarar tillsammans med Tidvis för tjänsten.

Alla bolag som är en del av Team Olivias affärsområde Personlig assistans är sedan två månader anslutna till e-tjänsten. Detta innebär att alla våra kunder som har rätt till assistansersättning från Försäkringskassan kan använda den nya praktiska e-tjänsten för att skicka in uppgifter till Försäkringskassan.

Att vi anslutit oss till den här nya tjänsten är en del av vår utveckling framåt. Vi vill självklart följa med i den tekniska utvecklingen för att förenkla livet för våra kunder. Det har gått mycket bra att implementera tjänsten och vi har redan fått in många räkningar till Försäkringskassan ovanligt tidigt i månaden.

Den nya e-tjänsten E-RÄK leder till färre kompletteringar, snabbare handläggning och punktliga utbetalningar, tack vare att Försäkringskassan får in fler digitala underlag. Det ger även oss som assistansanordnare nya möjligheter att dokumentera vårt arbete digitalt, vilket vi ser som mycket positivt.

Fler nyheter

2022-09-27

Fler får rätt till personlig assistans - lagändringar LSS

I början av 2023 kommer två lagändringar i LSS som innebär utökad rätt till personlig assistans. Lagändringarna innebär att fler kommer kunna ansöka om och få personlig assistans.  

Nedan finns en PDF där du kan läsa mer om vad lagändringarna innebär. Oavsett om du behöver ansöka om nytt beslut, utöka ett befintligt beslut eller vill byta assistansgivare så kan vi hjälpa dig. Kontakta oss idag, så hjälper vi dig vidare.

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.