Du är här

2022-05-04

Kreativ omtanke – en skandinavisk insamling till funktionsnedsatta barn och ungdomar i Ukraina

Team Olivia vill bidra till att lindra nöden i Ukraina och och stödja hjälparbetet för de allra mest utsatta genom initiativet Kreativ omtanke.

Vårt initiativ riktar sig mot funktionsnedsatta barn och ungdomar på plats i Ukraina. Vi kommer att hjälpa en organisation som heter Open Hearts, baserad i Vinnytsia i centrala Ukraina. Open Hearts arbetar med att stötta och skydda familjer som har barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Open Hearts gör en rad olika hjälpinsatser på grund av kriget och utökar nu sin verksamhet för att kunna hjälpa fler. Vi kommer att bidra genom att donera utrustning och hjälpmedel som sängar, filtar m.m.

Alla våra 200 verksamheter i tre länder får möjlighet att delta i insamlingen. Vi vill skapa engagemang bland medarbetare, kunder, boende och anhöriga och ge alla som kan och vill möjlighet att hjälpa till. Pengarna från försäljningar av t.ex. kreativa alster, bakverk samt donationer ute i verksamheterna i hela Skandinavien kommer oavkortat att gå till inköp av material som organisationen behöver. Open Hearts är medlem i Ukrainas motsvarighet till Svensk Insamlingskontroll (Charity Tuner) och projektet kvalitetskontrolleras noggrant i samtliga led. Vi kommer att dokumentera och följa utvecklingen och redogöra för den i våra olika kanaler.

Du kan hjälpa till genom att skänka pengar via Swish på 1230353219 eller scanna QR-koden nedan: 

Kontakta info@teamolivia.se om du har frågor eller vill veta mer om initiativet Kreativ omtanke.

Fler nyheter

2022-09-27

Fler får rätt till personlig assistans - lagändringar LSS

I början av 2023 kommer två lagändringar i LSS som innebär utökad rätt till personlig assistans. Lagändringarna innebär att fler kommer kunna ansöka om och få personlig assistans.  

Nedan finns en PDF där du kan läsa mer om vad lagändringarna innebär. Oavsett om du behöver ansöka om nytt beslut, utöka ett befintligt beslut eller vill byta assistansgivare så kan vi hjälpa dig. Kontakta oss idag, så hjälper vi dig vidare.

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.