Du är här

Illustration på Corona-viruset.
2021-01-07

Information med anledning av covid-19

Gravida bör vara extra försiktiga för att inte bli sjuka i covid-19.

Nya studier visar att gravida har en högre risk för att bli allvarligt sjuka i covid-19, vilket kan innebära en förhöjd risk för att barnet föds för tidigt.

Det är dessutom viktigt att undvika att bli smittad inför förlossningen eftersom en luftvägsinfektion i slutet av graviditeten kan vara besvärlig och kan innebära risker för den gravida kvinnan. Vi rekommenderar därför att gravida kvinnor är extra försiktiga och noggrant följer våra allmänna råd, under hela graviditeten och särskilt inför förlossningen.

Gravid med riskfaktor

Risken för allvarlig sjukdom kan öka i kombination med andra riskfaktorer som t ex fetma, högt blodtryck eller diabetes. Därför bör gravida som har någon av dessa riskfaktorer vara försiktiga och rådgöra med sin barnmorska eller läkare och begränsa sina nära kontakter med människor utanför hushållet så mycket som möjligt.

Som arbetsgivare utförs riskanalyser vad gäller ovan beskrivna, vi vill därför att du meddelar din chef om din graviditet i ett tidigt skede för att vi ska kunna förbereda om din arbetsplats blir utsatt för smitta.

Kontakta din kundansvariga direkt alternativt kontakta oss via växeln 019-603 22 90.

Ta hand om Dig!

Fler nyheter

2022-09-27

Fler får rätt till personlig assistans - lagändringar LSS

I början av 2023 kommer två lagändringar i LSS som innebär utökad rätt till personlig assistans. Lagändringarna innebär att fler kommer kunna ansöka om och få personlig assistans.  

Nedan finns en PDF där du kan läsa mer om vad lagändringarna innebär. Oavsett om du behöver ansöka om nytt beslut, utöka ett befintligt beslut eller vill byta assistansgivare så kan vi hjälpa dig. Kontakta oss idag, så hjälper vi dig vidare.

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.