Du är här

2020-04-17

Information med anledning av covid-19

Vi på Kura Omsorg är måna om att alla våra anställda/kunder/anhöriga samt personer i dess närhet ska ha det bra och känna sig trygga!

Vi alla behöver hjälpa till genom att följa de riktlinjer som ständigt uppdateras på Folkhälsomyndighetens sida, att arbeta strukturerat och efter de riktlinjer och rutiner som finns för att på bästa sätt hantera situationen.

Kura Omsorg fortsätter att följa utvecklingen av Covid-19 (coronaviruset) i Sverige och myndigheternas rekommendationer.

Vi uppdaterar dig löpande framförallt på Aiai´s startsida. Du hittar också riktlinjer och information under rubriken “Kommunikation - Dokument” i Aiai.

Några punkter ser vi som extra viktiga:

 • gå till jobbet om du är frisk
 • håll en god handhygien
 • håll avstånd i de situationer som du kan
 • som personal inom vård och omsorg är det extra viktigt att hålla en social distansering - vi ber dig att tänka på detta
 • använd skyddsutrustning enligt föreskrifter
 • kom ihåg att tvål och vatten är grundläggande och handsprit som ett komplement när tillgång till tvål inte är tillräckligt eller inte finns att tillgå.
 • genomför en gratis hygienutbildning - se nedan länkar

Utbilda dig HÄR (E-utbildningen finns både på svenska och andra språk)

Riktlinje vid misstanke om smitta, v 3.2


Information karensavdrag:
E-tjänst för ansökan om karensavdrag är nu öppen på Försäkringskassan.
Från och med idag den 7 april 2020 träder det av regeringen beslutade tillfälliga stoppet av karensavdraget i kraft. Det innebär att den som har fått karensavdrag på sin lön från den 11 mars och framåt nu kan ansöka om ersättning på Försäkringskassans hemsida.

Följande gäller:

 • Arbetsgivaren ska göra karensavdrag som vanligt. 
 • Ansökan görs av anställd på ”mina sidor” på www.forsakringskassan.se
 • Om du är anställd ersätts du med ett schablonbelopp på 700 kronor före skatt.
 • Ersättningen betalas ut inom 5 arbetsdagar enligt försäkringskassan.

För frågor och svar har du möjlighet att besöka vår informationsportal där vi sammanställt och uppdaterar frågor och svar som rör Covid-19 och personlig assistans. 

Klicka här för att komma till vår informationsportal

Information in other languages 

On The Public Health Agency of Sweden’s website you can find information in other languages about covid 19 and how to protect yourself and others. There, you can also find frequently asked questions about covid-19 i English

 

Läs gärna mer:

Socialstyrelsens riktlinjer kring Covid-19

Folkhälsomyndigheten

Vårdguiden 1177

Försäkringskassan

Fler nyheter

2022-09-27

Fler får rätt till personlig assistans - lagändringar LSS

I början av 2023 kommer två lagändringar i LSS som innebär utökad rätt till personlig assistans. Lagändringarna innebär att fler kommer kunna ansöka om och få personlig assistans.  

Nedan finns en PDF där du kan läsa mer om vad lagändringarna innebär. Oavsett om du behöver ansöka om nytt beslut, utöka ett befintligt beslut eller vill byta assistansgivare så kan vi hjälpa dig. Kontakta oss idag, så hjälper vi dig vidare.

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.