Du är här

2020-04-17

Information med anledning av covid-19

Vi på Kura Omsorg är måna om att alla våra anställda/kunder/anhöriga samt personer i dess närhet ska ha det bra och känna sig trygga!

Vi alla behöver hjälpa till genom att följa de riktlinjer som ständigt uppdateras på Folkhälsomyndighetens sida, att arbeta strukturerat och efter de riktlinjer och rutiner som finns för att på bästa sätt hantera situationen.

Kura Omsorg fortsätter att följa utvecklingen av Covid-19 (coronaviruset) i Sverige och myndigheternas rekommendationer.

Vi uppdaterar dig löpande framförallt på Aiai´s startsida. Du hittar också riktlinjer och information under rubriken “Kommunikation - Dokument” i Aiai.

Några punkter ser vi som extra viktiga:

 • gå till jobbet om du är frisk
 • håll en god handhygien
 • håll avstånd i de situationer som du kan
 • som personal inom vård och omsorg är det extra viktigt att hålla en social distansering - vi ber dig att tänka på detta
 • använd skyddsutrustning enligt föreskrifter
 • kom ihåg att tvål och vatten är grundläggande och handsprit som ett komplement när tillgång till tvål inte är tillräckligt eller inte finns att tillgå.
 • genomför en gratis hygienutbildning - se nedan länkar

Utbilda dig HÄR (E-utbildningen finns både på svenska och andra språk)

Riktlinje vid misstanke om smitta, v 3.2

Information karensavdrag:
E-tjänst för ansökan om karensavdrag är nu öppen på Försäkringskassan.
Från och med idag den 7 april 2020 träder det av regeringen beslutade tillfälliga stoppet av karensavdraget i kraft. Det innebär att den som har fått karensavdrag på sin lön från den 11 mars och framåt nu kan ansöka om ersättning på Försäkringskassans hemsida.

Följande gäller:

 • Arbetsgivaren ska göra karensavdrag som vanligt. 
 • Ansökan görs av anställd på ”mina sidor” på www.forsakringskassan.se
 • Om du är anställd ersätts du med ett schablonbelopp på 700 kronor före skatt.
 • Ersättningen betalas ut inom 5 arbetsdagar enligt försäkringskassan.

För frågor och svar har du möjlighet att besöka vår informationsportal där vi sammanställt och uppdaterar frågor och svar som rör Covid-19 och personlig assistans. 

Klicka här för att komma till vår informationsportal

Information in other languages 

On The Public Health Agency of Sweden’s website you can find information in other languages about covid 19 and how to protect yourself and others. There, you can also find frequently asked questions about covid-19 i English

 

Läs gärna mer:

Socialstyrelsens riktlinjer kring Covid-19

Folkhälsomyndigheten

Vårdguiden 1177

Försäkringskassan

Fler nyheter

Vi byter tidrapporteringssystem!
2021-01-16

Vi byter tidrapporteringssystem!

Nu räknar vi ner tiden tills vi byter tidrapporteringssystem!!!

Under februari till april 2021 satsar vi ordentligt och byter tidrapporteringssystem. Vi kommer att lämna Aiai för att under en period om tre månader gå över stegvis till ett system som heter Tidvis!

“Tidvis ger oss en helhet och funktion som vi har saknat”

I det nya systemet ser vi många fördelar, vilket också är anledningen till att vi har valt att byta. Vi ser att Tidvis kommer att vara lika enkelt som Aiai vad gäller funktion.

Vaccination Covid-19
2021-01-13

Vaccination Covid-19

Information med anledning av Covid-19:

Vaccination Covid-19

Först vill vi vara tydliga med att vårt arbetssätt gällande skyddsutrustning, hålla avstånd, hålla en god hygien och att vara uppmärksam vid symptom fortfarande gäller även efter vaccinationen.

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.

Information med anledning av covid-19
2021-01-07

Information med anledning av covid-19

Gravida bör vara extra försiktiga för att inte bli sjuka i covid-19.

Nya studier visar att gravida har en högre risk för att bli allvarligt sjuka i covid-19, vilket kan innebära en förhöjd risk för att barnet föds för tidigt.