Du är här

2020-11-06

Information anställd och kund

Globalt står vi inför ännu en “rekordvecka”  där Europa sticker ut som ett epicentrum.

Det allvarliga läget i Sverige med ökande antal IVA-vårdade och avlidna, de senaste två veckorna, resulterar i att allt fler regioner sätter till skärpta lokala allmänna råd. Det gäller nu 10 av landets 21 regioner.

Läs mer vad som gäller för DIN region HÄR.

Information och påminnelse om tidigare kommunicerade riktlinjer!

Skyddsutrustning Alla våra kunder har tidigare under våren fått utskickat “nödpaket” med skyddsutrustning som beräknas räcka ett par dagar vid symptom av smitta eller konstaterad smitta hos kund. Detta tills dess att vi hinner skicka ut mer skyddsutrustning till Er. Vi ser nu att vissa regioner har råd att använda skyddsutrustning i ett tidigare skede och vi följer såklart dessa råd. Vi vill att ni använder skyddsutrustning såsom visir eller munskydd vid vårdnära kontakt med kund. Ett pågående arbete att se över om det finns ytterligare behov av utrustning hos er pågår och det kommer att skickas ut där behov finns.

Vi är glada att vi haft en god kontakt med er alla sedan Covid-19 började spridas!

Arbetsskada Covid-19 - Covid-19 är en godkänd smitta som ska anmälas till arbetsskadeförsäkringen. Detta görs av din kundansvarige. Du behöver inte ta hänsyn till var smittan har kommit ifrån; om det är i arbetet eller privat, då detta nästintill är omöjligt att avgöra.

Det bör också anmälas till afa.se - detta görs av den anställde.
För att AFA Försäkring ska kunna pröva rätt till ersättning krävs dock att smittan kvarstår i 180 dagar.

Läkarintyg/karensdag - läs i bladet “Karensdag/läkarintyg” vad som gäller fortfarande och vad som är nytt från 1 november.

Vaccination säsongsinfluensa Kura Omsorgs medarbetare samt kunder i riskgrupper har fr.o.m. 3/11 rätt att vaccinera sig efter behov och i samråd med kundansvarig. Varierande riktlinjer/tillvägagångssätt finns i den egna regionen och ska alltid kontrolleras och tas hänsyn till innan beslut tas om att vaccinera medarbetare. Kontakta din kundansvarige för mer information.

TA HAND OM ER ALLA och se gärna nedan filmer för information

Testa Dig om du har symtom av Covid-19

Vad är skillanden mellan ett PRC-test och ett antikroppstest

Fler nyheter

2020-11-04

Viktig information med anledning av Covid-19

De senaste dagarna har vi uppmärksammats från alla håll och kanter om att viruset tar fart i olika regioner och vi vill därför påminna och poängtera vikten av att fortsätta följa riktlinjer!

Allmänna råd är satta i flera regioner och vi vill upplysa Er alla om vikten av att följa dem! Detta är extra viktigt för dig som arbetar inom vård och omsorg!

2020-10-15

Kund- och medarbetarundersökning 2020

Mellan den 21 september och den 15 november 2020 pågår vår årliga kund- och medarbetarundersökning!

Tack för din medverkan!

Kundundersökningen skickas ut per post till alla kunder och medarbetarundersökningen skickas ut per e-post till alla medarbetare!

Har du ännu inte sett din undersökning så hör gärna av Dig till undertecknad! 

Dina synpunkter är viktiga för oss för att kunna fortsätta hålla en hög kvalité!