Du är här

2020-11-06

Information anställd och kund

Globalt står vi inför ännu en “rekordvecka”  där Europa sticker ut som ett epicentrum.

Det allvarliga läget i Sverige med ökande antal IVA-vårdade och avlidna, de senaste två veckorna, resulterar i att allt fler regioner sätter till skärpta lokala allmänna råd. Det gäller nu 10 av landets 21 regioner.

Läs mer vad som gäller för DIN region HÄR.

Information och påminnelse om tidigare kommunicerade riktlinjer!

Skyddsutrustning Alla våra kunder har tidigare under våren fått utskickat “nödpaket” med skyddsutrustning som beräknas räcka ett par dagar vid symptom av smitta eller konstaterad smitta hos kund. Detta tills dess att vi hinner skicka ut mer skyddsutrustning till Er. Vi ser nu att vissa regioner har råd att använda skyddsutrustning i ett tidigare skede och vi följer såklart dessa råd. Vi vill att ni använder skyddsutrustning såsom visir eller munskydd vid vårdnära kontakt med kund. Ett pågående arbete att se över om det finns ytterligare behov av utrustning hos er pågår och det kommer att skickas ut där behov finns.

Vi är glada att vi haft en god kontakt med er alla sedan Covid-19 började spridas!

Arbetsskada Covid-19 - Covid-19 är en godkänd smitta som ska anmälas till arbetsskadeförsäkringen. Detta görs av din kundansvarige. Du behöver inte ta hänsyn till var smittan har kommit ifrån; om det är i arbetet eller privat, då detta nästintill är omöjligt att avgöra.

Det bör också anmälas till afa.se - detta görs av den anställde.
För att AFA Försäkring ska kunna pröva rätt till ersättning krävs dock att smittan kvarstår i 180 dagar.

Läkarintyg/karensdag - läs i bladet “Karensdag/läkarintyg” vad som gäller fortfarande och vad som är nytt från 1 november.

Vaccination säsongsinfluensa Kura Omsorgs medarbetare samt kunder i riskgrupper har fr.o.m. 3/11 rätt att vaccinera sig efter behov och i samråd med kundansvarig. Varierande riktlinjer/tillvägagångssätt finns i den egna regionen och ska alltid kontrolleras och tas hänsyn till innan beslut tas om att vaccinera medarbetare. Kontakta din kundansvarige för mer information.

TA HAND OM ER ALLA och se gärna nedan filmer för information

Testa Dig om du har symtom av Covid-19

Vad är skillanden mellan ett PRC-test och ett antikroppstest

Fler nyheter

2021-02-18

Information vaccination Covid-19

Sjukdomen covid-19 orsakas av ett virus. De flesta som får sjukdomen covid-19 blir lindrigt sjuka, men en del blir allvarligt sjuka. I värsta fall kan man avlida i sjukdomen.

Vaccinationen skyddar dig och andra  Vaccinationen mot covid-19 kan skydda dig från att få sjukdomen. Den kan också minska risken att du smittar andra.

Vem och var erbjuds vaccinering? Har du funderingar och frågor?

Vi byter tidrapporteringssystem!
2021-01-16

Vi byter tidrapporteringssystem!

Nu räknar vi ner tiden tills vi byter tidrapporteringssystem!!!

Under februari till april 2021 satsar vi ordentligt och byter tidrapporteringssystem. Vi kommer att lämna Aiai för att under en period om tre månader gå över stegvis till ett system som heter Tidvis!

“Tidvis ger oss en helhet och funktion som vi har saknat”

I det nya systemet ser vi många fördelar, vilket också är anledningen till att vi har valt att byta. Vi ser att Tidvis kommer att vara lika enkelt som Aiai vad gäller funktion.

Vaccination Covid-19
2021-01-13

Vaccination Covid-19

Information med anledning av Covid-19:

Vaccination Covid-19

Först vill vi vara tydliga med att vårt arbetssätt gällande skyddsutrustning, hålla avstånd, hålla en god hygien och att vara uppmärksam vid symptom fortfarande gäller även efter vaccinationen.

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.